Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Om oss

Berättelser från verkligheten

Här samlar vi exempel från verkligheten på hur pengarna från spararna i Humanfonden gör skillnad.

Afrikagrupperna

Afrikagrupperna är en solidaritetsorganisation som samarbetar med partnerorganisationer i södra Afrika. Med stödet från dig som sparare i Swedbank Humanfond kan de säkerställa att unga som lever i svår utsatthet får en bättre tillvaro, tillgång till en trygg skolgång och får kunskap om sina mänskliga rättigheter.  

Majblomman

Majblomman är en ideell barnrättsorganisation som arbetar för att motverka barnfattigdomen i Sverige. Genom att dela ut ekonomiskt stöd, påverka beslut och finansiera forskning ger vi barn i Sverige det de har rätt till. Pengarna som Majblomman får från spararna i Swedbank Humanfond går bland annat till skor, jackor och möjligheten till fritidsaktiviteter som att spela fotboll eller lära sig spela instrument.

Naturskyddsföreningen

Naturskyddsföreningen är Sveriges största miljöorganisation med fler än 200 000 medlemmar som stått upp för naturen i över 100 år. Då handlade det om att skydda det som inte får försvinna, med nationalparker och naturreservat. Idag är vi en viktig aktör i omställningen till ett hållbart och fossilfritt samhälle. Tack vare stödet från sparare i Humanfonden kan vi engagera fler i omställningen. Vi kan också sätta press på företag och politiker att ta viktiga och livsavgörande beslut för en hållbar framtid.

Friluftsfrämjandet, BRIS och ECPAT Sverige

Systerskap bryter stigma

Artonåriga Sharma i Zimbabwe är ensamstående med två små barn. Hennes liv har varit en kamp. Men i syklubben i Diakonias mensprojekt har hon fått en trygg plats, och livsviktiga kunskaper om sina rättigheter.