Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Om oss

Utmärkelser och priser

Här kan du läsa om de utmärkelser och priser vi har instiftat. En del utmärkelser går det att nominera personer till och en del har andra former av urvalsprocesser. Gemensamt för våra utmärkelser och priser är at de har kommit till för att lyfta fram människor och deras prestationer på Öland.

Öländsk eldsjäl i bygden

Öländsk Eldsjäl i Bygden

Priset delas ut en gång per år för att lyfta fram och hylla de eldsjälar som runt om på Öland jobbar hårt för att hålla liv i historien och kunskapen kring den lokal bygden.

Öländska Hjärtat

Öländska Hjärtat

Öländska Hjärtat delas ut till personer, entreprenörer och företagare som verkar på och för Öland. Priset är till för att belysa och belöna människor som vill leva och verka för bygden och ölänningarna. Utmärkelsen delas inte ut inom samma kategori år efter år.

Årets Förening

Priset delas ut en gång per år i samband med Ölands Idrottsgala. Priset delas ut till en öländsk förening som under året visat resultat och stort hjärta både inom sitt verksamhetsområde och i bygden.

Årets Idrottsprestation

Priset delas ut till en gång per år i samband med Ölands Idrottsgala. Pristagaren ska ha tydlig öländsk koppling. Priset är ett erkännande för bästa sportsliga prestation och kan delas ut till enskilda individer, till lag eller till ledare inom idrotten.