Hoppa till textinnehållet

Hej, vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor. 

Ställ din fråga här

Familjejuridik

Håkan Dahlén

Alla kan behöva juridisk hjälp ibland. Exempelvis när du blir sambo, om du skiljer dig eller när någon avlider. Vår familjejurist är till för att skapa trygghet för dig och dina kära. Tillsammans med vår jurist kan du i lugn och ro reda ut problemen och räta ut frågetecknen.

Boka ett möte med vår familjejurist

 • Du kan boka ditt möte direkt med vår familjejurist via kontaktinformationen här på sidan.
 • Det går också bra att boka via kundtjänst på 0485-150 00 eller e-post .
 • Du kan även skicka en kontaktförfrågan via länken nedan. Där kan du fylla i vad ärendet gäller, så kontaktar vi dig på det sätt du önskar.
Håkan Dahlén

Håkan Dahlén

Bankjurist

0485-150 15

Du kan även Juridisk hjälp online

Skriv dina avtal online dygnet runt eller tillsammans med en jurist via telefon eller videosamtal.

 

 • Kostnadsfri behovsanalys
 • 20 procent rabatt för kunder i Ölands Bank
 • Fasta priser - du ser priset i prislistan
 • Avtalsförvaring av olika typer av dokument
 • Översättning av dokument till olika språk

Situationer när du kan behöva juridisk hjälp

 1. Köpa bostad

  Det är mycket att tänka på när du och din partner väljer att bli sambo. För att skapa en trygg vardag och framtid är det bra att ha testamenten samt samboavtal. Ibland betalar ni även olika mycket för gemensamma saker och då kan en revers ta bort ekonomiska frågor.

 2. Gifta dig

  Bröllopsdagen är en av de lyckligaste dagar du kan uppleva under ditt liv. Men ibland händer oförutsedda händelser och då är det bra att ha äktenskapsförord och testamente. Då behöver du aldrig fundera om någonting skulle hända.

 3. Skilja sig

  Vid en skilsmässa kan det uppstå många funderingar. Ett gemensamt liv slutar och då kan ni behöva hjälp med frågor om vårdnaden och bodelning. Genom rådgivning kan ni vara trygga att allt står rätt till.

 4. Ny familj

  Ibland hittar du kärleken även senare i livet som skapar nya familjekonstellationer. För att alla ska känna sig trygga är det bra att prata med en jurist om äktenskapsförord, samboavtal, särkullbarn och testamente.

 5. Din framtid

  Ibland tar livet en oväntad vändning. Då är det bra att du har en framtidsfullmakt som ger en anhörig ansvar att ta hand om dina intressen. Se även till att ditt testamente är uppdaterat så att du och din familj kan känna sig trygga.

 6. När någon avlider

  Det är mycket sorg när du förlorar någon nära. Då vill du inte även behöva fundera över vem som ska få vad. En jurist kan hjälpa dig med bouppteckningen och arvskiftet vilket underlättar för hela familjen.