Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Öländska Hjärtan - vår kundtidning

Utan de eldsjälar och de människor som, genom sitt engagemang, är med och formar vårt samhälle så skulle inte Öland vara en sådan underbar plats som det är idag. Öland är unikt och har en vacker natur, men utan alla människor och eldsjälar så vore det bara hälften så fantastiskt.

Det är dessa människor och eldsjälar vi vill lyfta fram i rampljuset. Vi vill inspirera och engagera människor genom att låta dem berätta sina historier och visa upp vad just de brinner för.

I varje nummer av vår kundtidning finns alltid något man finner spännande och intressant. Vem vet, i nästa nummer kanske det är din granne eller rent av du själv som är med och berättar just din historia och pratar om just ditt engagemang.

Öländska Hjärtan - arkivet

Öländska Hjärtan Nr 1 2017

Öländska Hjärtan Nr 2 2017

Det här är vår kundtidning - en tidning som berättar öländska historier, lyfter fram eldsjälar, personligheter och initiativ på ön. Vi pratar design, totalförsvar, lantbruksaccelerator och mycket mer.

Öländska Hjärtan Nr 1 2017

Öländska Hjärtan Nr 1 2017

Det är precis det här vi vill att tidningen ska vara - en tidning som berättar öländska historier, lyfter upp olika personligheter och initiativ på ön. Vi pratar seniorboende, industriföretag och turistorganisation.

Öländska Hjärtan Nr 2 2016

Öländska Hjärtan Nr 3 2016

I vår nya tidning får du en inblick i föreningen Ung företagsamhet, du får träffa artisten Adée som berättar om ett spännande låtskrivarprojekt. Givetvis blir det krönika, tävling och recept precis som vanligt.

Öländska Hjärtan Nr 2 2016

Öländska Hjärtan Nr 2 2016

Högsäsong på solens och vindarnas ö och vi har kollat in några av anledningar till att förära oss ett besök. Du får läsa om fler projekt som vi och/eller Sparbanksstiftelsen är involverade i.

Öländska Hjärtan Nr 1 2016

Öländska Hjärtan Nr 1 2016

Borgholm firar 200 år och Ölands Bank har funnits i samhällets tjänst i 184 år av dem. I det här numret får ni därför läsa om vår historia och bakgrund. Vi träffar dessutom flera eldsjälar som brinner för vår underbara Ö.  

Öländska Hjärtan Nr 3 2015

Öländska Hjärtan Nr 3 2015

I det här numret möter du färgstarka människor som var och en på sitt sätt bidrar till att göra vår älskade ö speciell. Några smakbitar är Hållbar Gastronomi på Halltorps Gästgiveri, Matheus Tholin och den nya multiarenan i Färjestaden och naturligtvis vårt stora anti-mobbningsprojekt tillsammans med Friends som är i full gång.

Öländska Hjärtan Nr 2 2015

Öländska Hjärtan Nr 2 2015

Ännu ett nummer med mycket läsvärt. Några saker ur innehållet: Det händer i hamnen, ultralöpning på Öland - vem kom på den galna tanken?, ICA-handlaren med fingrarna i den öländska myllan, kackel från Västra Sörby, pesto på Ramslök?...

Öländska Hjärtan Nr 1 2015

Öländska Hjärtan nr 1, 2015

Ännu ett nummer med mycket läsvärt. Några saker ur innehållet: Sommarölänningen Henrik Schyffert, Sonny, Magnus Bremefors – pristagare av Öländska Hjärtat, Erica Anerhaf på Strandnära, Friends, Magnus Lagerlöf och Ekerum Resort, Caroline Wassberg på Fastighetsbyrån i Borgholm och Anders tipsar. Trevlig läsning!

Öländska Hjärtan Nr 3 2014

Öländska Hjärtan nr 3, 2014

I höstens nummer tar vi en närmare titt på maten och människorna som håller det öländska landskapet vid liv. Lokalproducerat är hetare än någonsin! Och vad är det egentligen som gör RM IF så hett?

Öländska Hjärtan Nr2 2014

Öländska Hjärtan nr 2, 2014

I sommarens nummer träffar vi bland andra fyrvaktarens dotter och Ölandsguiderna. Vi besöker även Grönhögens golfbana och möter en riktig golfentreprenör.

Öländska Hjärtan Nr1 2014

Öländska Hjärtan nr 1, 2014

Här får höra om historien bakom stenugnsbageriet i Stora Rör, vi får träffa sportfiskeklubben som jobbar för en hållbar fisketurism och även träffa Ölands mycket aktiva ryttarförening. Vi får också träffa några framgångsrika företagare med hjärta och tro på Öland.

Öländska Hjärtan nr 2 2013

Öländska Hjärtan nr 3, 2013

Inför det här numret har vi pratat med skådespelerskan Lena Endre om nya filmen Skumtimmen. Vi har träffat entreprenörer från såväl Degerhamn som Israel. Möt eldsjälar inom föreningslivet och besökt Småland/Ölands enda plastikkirurgiklinik.

Kundtidning Öländska Hjärtan omslag

Öländska Hjärtan nr 2, 2013

I det här numret besöker vi May-Anita och hennes spännande hus, vi träffar eldsjälarna bakom Öland Roots, som fyller 10 år. Vi pratar med Per Hallberg, ölänningen som jobbar i Hollywood. Vi träffar också Thomas Ravelli som är med och inviger konstgräsplanen i Löttorp.

Kundtidning Öländska Hjärtan omslag

Öländska Hjärtan nr 1, 2013

I det här numret möter vi bland annat Daniel Alfredson, regissören bakom Skumtimmen. Vi träffar även superentreprenören Leif-Ivan Karlsson som sedan förra året driver Ölands Camping & Resort i Mörbylånga.

Omslag på kundtidningen

Öländska Hjärtan nr 1, 2012

I det första numret av Öländska Hjärtan får vi träffa kamelbonden Bengt, besöka Bredinge 201 och segla ut i sundet med Färjestadens Segelsällskap. Vi tittar också in bakom kulisserna på filmen Skumtimmen och möter ölänningen som flyger till jobbet.

Öland i vårt hjärta

Alexander Stutterheim ska erövra modevärlden

Stutterheim

Alexander Stutterheim är mannen som gjorde regnrocken till en angelägenhet för hela modevärlden.

Läs hela artikeln

Sällskapet Ölänningen Öländska traditioner i Stockholm

Irving

Sällskapet Ölänningen i Stockholm är en intresseförening som funnits sedan 1911.

Läs hela artikeln

Friendsprogrammet lyfter trygghetsfrågorna ur läroplanen och in i skolkorridoren

Friends

Friendsprogrammet som syftar till att förebygga och hantera kränkningar i skolan går nu in på sitt tredje och sista år.

Läs hela artikeln

Det öländska lantbruket ska accelerera med hjälp av erfarna mentorer från näringslivet

Lantbruksaccelerator

På Arbelunda Sörgård  sysslar man främst med mjölkproduktion, men också köttproduktion och stuguthyrning.

Läs hela artikeln

På Arbelunda Sörgård är man redo att testa och tänka nytt

Kerstin Sörgård

På Arbelunda Sörgård  sysslar man främst med mjölkproduktion, men också köttproduktion och stuguthyrning.

Läs hela artikeln

BoSams - Ett seniorboende för Borgholms seniorer

Mona Bosams

Nu kommer byggstarten allt närmare. Öländska Hjärtan har pratat med Mona Oscarsson som berättar om en lärorik process och höga ambitioner. 

Läs hela artikeln

En skådespelerska med Ölandsanknytning

Mi Ridell

Mi Ridell är skådespelerska, författare och föreläsare med Ölandsanknytning och en speciell kärleken till Köpingsvik.

Läs hela artikeln

Ett äkta Öländskt industriföretag

Ölands Vattenskärning

Öländsk industri är ofta synonym med turistindustri. Men det finns faktiskt andra exempel och mer klassisk industri här på ön.

Läs hela artikeln

Mat, kultur och cykling till solen och vindarnas ö

UF Anna Hofvergård

Staffan Smedfors är marknadsansvarig på Ölands turistorganisation. Han berättar om satsningen på den kända TV-kocken Tareq Taylor, som under våren, kommer att besöka Öland och visa upp ön på bästa sändningstid.

Läs hela artikeln

Tack vare UF växer både företag och individer

UF Anna Hofvergård

Anna Hofvergård är regionchef för Ung Företagsamhet, hennes uppdrag är att hjälpa elever och lärare i skolorna att träna på företagsamhet och företagande.

Läs hela artikeln

Voltige - En öländsk paradgren

Voltige

Julia har gjort hästsporten voltige till en öländsk paradgren.

Läs hela artikeln

Vatten, en ödesfråga för Öland

Johan Åhlund

Under sommaren har vattenbristen varit en stor snackis på Öland och rent vatten är en grundförutsättning för det öländska lantbruket.

Läs hela artikeln

Det unga Öland tar ton tack vare Ida

Linda Olsson - Adée


Ida Olsson, alias Adée berättar om projektet Future Songwriting.

Läs hela artikeln

Med mål i sikte

Bitte Börjesson - Glömminge IF

Som aktiv fotbollsspelare hade fotbollen en självklar roll i vardagen för Bitte Börjesson. Nu är hon ordförande i Glömminge IF, och engagemanget fortsätter.

Läs hela artikeln

Levande kulturliv på södra Öland

Kapten Krok

Södra Ölands Musikteater startade 1993 när några eldsjälar satte upp Sound of Music.

Läs hela artikeln

75 000 bollar i luften

Per-Olof Amnér

BK Fåkens nya bollrobot har på sex månader skjutit 75 000 bollar på träningarna i Färjestaden. Ovärderligt träningshjälpmedel, säger Mikael Tornemo.

Läs hela artikeln

Stäng Skriv ut