Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Öland i vårt hjärta

Öland i vårt hjärta


Öland är underbart och vackert samtidigt som det kan vara en karg och tuff miljö, både för människor, föreningar och företag. Vi värnar om eldsjälarna i föreningslivet och entreprenörerna i näringslivet. Vi tror nämligen att de är viktiga för att behålla en levande landsbygd, öppna landskap och byar med stark gemenskap. Det är därför som Ölands Bank och Sparbanksstiftelsen Öland år efter år sponsrar och delar ut bidrag till föreningar och näringsliv på Öland. Vi har Öland i vårt hjärta, det är ju faktiskt en del av vår affärsidé.

Våra samarbeten och engagemang på Öland

Per-Olof Amnér

75 000 bollar i luften

BK Fåkens nya bollrobot har på sex månader skjutit 75 000 bollar på träningarna i Färjestaden. Ovärderligt träningshjälpmedel, säger Mikael Tornemo.

Läs artikeln här

Årsstämma 2014Årsstämma och stipendiater

På vår årsstämma i Stora Rör passade vi på att dela ut lite stipendier
till några av Ölands kreativa och driftiga ungdomar!

Här kan ni läsa mer om motiveringar och stipendiater

Solnedgång över horisontenTillväxt Öland

Syftet med projektet har varit att ta fram vision, strategi och mål för hela Ölands näringsliv. Ölands Banks VD, Mårten Lindberg valdes till styrgruppens ordförande. Även bankens ordförande Katrine Rietz har medverkat i projektet. Målsättningen för styrgruppen har varit att stödja näringslivskontoret och politikerna med arbetet.
Vi vill vara en positiv kraft och katalysator på många olika arenor för att kunna påverka tillväxten på Öland. Vår medverkan Tillväxt Öland är ett av många sätt som möjliggör för oss att bidra till Ölands utveckling.

Läs mer om Tillväxt Öland (pdf) 
Öländska Hjärrtan - Netpublicator öppnas i nytt fönster

Öländska Hjärtan - magasinet om eldsjälarna på ön

Här har vi samlat alla nummer av vår kundtidning.
I vår kundtidning tar vi en närmare titt på några av ölands alla härliga eldsjälar. Det är människor som lever på -, verkar för - eller ständigt återkommer till Öland. Öland är unikt och så är även ölänningen!

Ölands Skördefests pumpasymbol

Ölands Skördefest - Hela ön glöder

Vi är självklart med och stödjer Ölands Skördefest. Ett projekt som engagerar hela ön, ung som gammal, och folk reser långväga från för att få ta del av.

Bankuppgifter

Bankgiro981-0300
Clearingnr.8030-9
Org. nr.516401-0034
SwiftadressSWEDSESS

Öland i vårt hjärta

Telefon

0485-150 00

Kontakta oss

Visste du att ...

- Ölands Bank och dess ägare Sparbanksstiftelsen Öland varje år satsar på företag, byggande och aktiviteter för att utveckla Öland? Som kund är du därför med och skapar ett attraktivt och levande Öland.

Stäng Skriv ut